Коротка історія виникнення Дієт, від первісного століття до наших днів.

Фігура

Коротка історія виникнення Дієт, від первісного століття до наших днів.

Тисячоліття тому проблема надмірної ваги не була такою актуальною, як зараз. Перші люди з працею добували собі їжу і більшу частину життя проводили в русі, тому ні про який повноті не могло йти й мови.Значно пізніше повнота стала сприйматися як показник багатства і благополуччя, а товсті люди визнавалися еталоном краси.

Зараз же ні в кого не викликає сумніву той факт, що зайва вага – проблема не тільки естетична, але й медична. Тому дієта повинна бути спрямована не стільки на схуднення, скільки на підтримку здорового способу життя. Дієти, віддалено нагадували сучасні, з’явилися лише в XIX столітті.

Першими почали пропагувати вегетаріанці, вегани і сироїди. Приблизно в той же час В. І.

Мечников довів, що болгарське кисле молоко, йогурт – здатне запобігти гнильні і бродильні процеси в кишечнику, а отже, його вживання в їжу веде до здоров’я і довголіття. Мало хто знає, що Д. І.

Менделєєв був не тільки автором всім відомої Періодичної таблиці елементів і знаменитої російської горілки, але став першою людиною в Росії, хто висував теорію роздільного харчування. Він відмовлявся вживати в їжу картопляне пюре, так як вважав, що людський організм не здатний повністю засвоїти картопляний крохмаль і молочний білок, якщо вони потрапляють в нього одночасно. Згодом теорія роздільного харчування, заснована на знаннях хімічних процесів, що протікає в людському організмі , лягла в основу величезної кількості дієт, зокрема дієти М.

Монтіньяка. Ідея правильного харчування витала в повітрі, займаючи уми не лише знаменитих учених, але й простих, далеких від науки людей. Кому не відомі анекдоти, в яких фігурує несумісність молока і солоного огірочка? До речі, на Британських островах верхи харчової несумісності вважається одне з найбільш знаменитих російських страв – окрошка.

Про роздільне харчування знали не тільки освічені європейці. У кочових племенах монголів з найдавніших часів було прийнято підрозділяти на продукти , теплі,, і ,,холодні,,. Баранина вважалася ,,теплою, і ні за яких обставин не могал вариться в одному казані з ,,холодним, м’ясом кози.

Не відстали і від інших і жителі Піднебесної.Ще батьками-засновниками вчення Дао всі продукти були розділені на дві категорії: інь і ян. Але китайські мислителі цим не обмежилися.

вони довели процес поділу до досконалості, присвоївши інь або ян всього сущого – людським органам, часу доби, пори року, травам, квітам спектра і т. д. Виходячи з такого поділу, будь-який житель Китаю міг розраховувати на строго індивідуальну дієту, підібрану з урахуванням усіх його іньських і янських характеристик.
Друзі, сподіваюся дана стаття була для вас цікавою,якщо Так, поставите ,,Подобається, і підписуйтесь на канал, а я в свою чергу буду ще більше для вас намагатися знаходити більше не тільки корисною , але головне цікавої інформації.#дієта #харчування #гармонія #історія #правильне харчування і схуднення #здоров’я #худнемо #росія#фітнес

Related posts

Leave a Comment